Besök på Emporia

Ibland har man en sån där dag när man känner att -nej jag orkar inte, bryr mig inte idag!
Hade en sån dag idag gällande skolan efter alldeles för några timmars sömn inatt.
Istället tog jag och Erica en tur till Emporia för lite shopping och umgänge utanför skolan. Lika trevligt och roligt som vanligt att umgås med den fina människan!
Vi var eniga om att det är ett väldigt överskattat köpcentrum.. Det är precis som de andra fast det påstås vara så himla speciellt.. Har bara varit där en gång innan då i höstas när det öppnade och det kryllade av folk så vi gav upp med en gång. Men idag blev det alltså en riktig rundtur och lite shopping.
Tänkte plugga när jag kom hem men min ständigt återkommande huvudvärk satte stopp för det. Och som vanligt har ångesten fyllt kroppen över att veta att det som skulle blivit gjort inte blivit det.
Blev ingen träning idag heller för jag har fruktansvärd värk i vänsterbenet efter all hårdträning från förra veckan tror dessutom jag sträckte benet när vi bowlade så ajajaj!
Oj vad gnälligt det blev nu då!
Nu är det läggdags så man får mer sömn i natt och orkar upp imorgon! Då blir det VFU-träff med resten av gruppen och läraren vi har i det. Tänk att det redan är dags för praktik nästa vecka! Nu ska vi vara ute i 4 veckor också den här gången, känns som det kommer bli både tufft och roligt!
God natt på er allihop!

Lite bilder från dagen :)


My weekend

Ligger och slappar i soffan. Björn jobbar ikväll och jag är så uttråkad!
Har varit ett riktigt skitväder här hela dagen idag, blötsnö och blåst usch! Idag var det extra skönt att bo med ett litet livs åt varje håll så man slapp ta en promenad för att köpa toapapper i det äckelvädret.
Innan Björn började jobba vid 3 blev det mest mys i soffan framför nerladdade serier och så fick jag hjälp att färga mitt hår. Blev riktigt nöjd, man känner sug ju alltid fräschare när man inte har någon fil utväxt också! Jag kämpar verkligen för att hålla ut så jag kan spara ut mitt hår lite men det tar ju så evigt lång tid för mitt hår att växa!! På alla andra växer det ju som ogräs, jag blir galen snart! Eller rättare sagt jag ger upp snart och klipper kort som jag alltid gör. Men jag vill verkligen spara ut det nu!

Igår blev det en bowlingrunda på eftermiddagen med älskling. Jag vann mu hahaha! ;)
Efter det blev det lite shopping på Monki och Skopunkten, hittade riktiga fynd på rean! Väldigt nöjd :)
Sen åkte vi hem, lagade en god middag och mös framför film.
Helgen har varit väldigt tråkig med tanke på att Björn har tappat sin IPhone och förmodligen inte får tillbaka den så det känns väldigt tråkigt! Visst det är bara en sak men en dyr sak och man har väldigt mycket information och privat i sin telefon. I alla fall vi har det. Jag hoppas på ett mirakel imorgon att den trots allt har kommit till Hittegodset och att han kan hämta den där!
Imorgon är det dags för skolan igen, tidigt på morgonen *gäsp* jag är verkligen anti föreläsningar som börjar kl 8.15 man är så trött och ofokuserad den tiden på dygnet!
Men det får gå ändå! :)
Nu ska jag laga middag (sent jag vet) och titta på tvn tills det är läggdags. Hoppas ni haft en bra helg allesammans!

Här kommer lite bilder från helgen.


Umgängeskrets efterlyses!

Så skönt med helg! Och att vara ledig tillsammans med Björn.
Igår var vi och tränade på gymmet på förmiddagen, jag lyckas med att jogga längre och längre nu och det känns så bra! Jag kan verkligen mer än vad jag tror om mig själv, har kommit på att om man bara håller ut den tiden när det känns skitjobbigt och fortsätter ändå så går det jättebra sen :)
Efter träning var det dags för skolan det är så segt att gå på fredag eftermiddag och möter alla andra som går hem.. Men men det var rätt kul, den här veckan har känts så bra i skolan och det var länge sen jag kände så! Tror det är för att jag fått mycket beröm av både vår lärare och en del klasskamrater för mina tankar och att jag lyckades bra med övningen vi kastades in i helt oförberett igår där vi skulle argumentera inför klassen.
Vi har nu dessutom slagits ihop med en annan klass på grund av lärarbrist. Ingen var särskilt pepp på det i början men nu känns det kul faktiskt.
Igår kväll gick Björn och jag på bio - Ego. Den tycker jag ni ska gå och se! Väldigt bra handling och framför allt budskapet var klockrent!
Idag har vi inte hunnit med så mycket än.. Förstår inte varför vi slöar så förbaskat med att komma i gång jämt! Fast Björn tappade sin mobil troligtvis på bussen hem igår så han har mest försökt lösa det nu.
Men nu får det bli en dusch och fix och sen en runda på stan. Blir väl en lugn kväll som vanligt.. Laga någon god middag och se nån film. Börjar bli trött på att vi inte har några att umgås med.. Sitta hemma typ jämt är ingen höjdare!
Men vi får väl försöka träffa folk vet inte vart bara..
Ne nu ska jag ta tag i den här dagen och göra nåt kul med den! :)
Ha en bra lördag allihop!

Den här tavlan köpte jag förra helgen. Tycker den är så fin!


Kaffeälskare!

Jag bara älskar kaffe och särskilt min kaffemaskin! Skulle gärna vilja gå på den kaffekurs som Barista har och lära mig mer!
Idag hämtade jag i alla fall nya kapslar till kaffemaskinen så nu är det fritt fram att komma på en kopp kaffe eller varför inte te eller varm choklad? Finns inget som inte maskinen fixar! ;)


Självdisciplin tack!

Oj det har nästan hunnit gå en vecka sen senaste inlägget!
Idag har det varit hemmastudier och det har gått lika bra att hitta självdisciplinen och motivationen att plugga som vanligt -NOT!! Varför ska det vara så svårt? Jag förstår inte detta! Fast att läsa avhandlingar är så fruktansvärt tråkigt!
Men försökt har jag i alla fall gjort och lite läsning blev det..
Har även städat lite och gått en kall men skön promenad för att hämta ut ett paket med de nya kaffekappslarna i. Självklart beställdes Latte macciahto, latteälskare som jag är! Var bara tvungen att pröva en efter lunchen. Till min stora besvikelse upptäckte jag att kapslarna med mjölk i är sötad så det smakade precis som kaffe med socker i och det är det värsta jag vet! Men jag får väl skippa dem och använda vanlig mjölk istället. "/
Om en stund när älskling kommit hem från jobbet ska vi gå och träna. Vad härligt det känns att längta efter att få gå och träna, det trodde jag aldrig att jag skulle känna!
Ska köra på lite hårdare idag för nu har det blivit två sämre pass i rad.. Har börjat gå en promenad i 30 min om dan utöver gymmet också och det ska jag verkligen hålla i nu!
Det är så lätt att ta en promenad när man varit i skolan istället för att bussen hem, de dagar man är hemma är det svårare att komma ut av nån anledning? Men det är bara att peppa sig själv så blir det en vana det också!



Shopping och Fredagsmys

Idag har vi haft en mysig förmiddag tillsammans alla tre. Jag gick även och tränade en timme medans grabbarna var hemma. Efter mat och dusch åkte vi till Burlöv center, shoppade lite på Tiger och tog sedan en fika på Espresso house. Sen var Björn tyvärr tvungen att gå till jobbet.. Liam och jag inhandlade lite gott till "dedasmuset" som Liam säger och åkte sen hem.
Nu sitter vi och prövar de nyinköpta färgpennorna innan det strax är dags att laga middag.
Hoppas ni får en trevlig kväll! :)


Skön dag idag

Igår gjordes hemtentan och det är så skönt att det är över för den här gången! Dock återstår tre långa veckor av väntan på om man klarade sig eller inte. Helt ärligt tror jag inte att jag gjorde det den här gången, jag kände mig otillräcklig hela tiden när jag skrev och det kändes inte som jag fick med allt. Men jag hoppas på det bästa och har gjort ett försök i alla fall.

Idag har jag varit ensam hela dagen, Björn fick hoppa in och jobba på sitt extrajobb och nu är han och hämtar lillkillen för det är dags för pappahelg! Annars har det blivit lite lätt städning hör hemma idag och bytt sängkläder så det blir extra skönt att lägga sig ikväll!
Har även varit och tränat, det rullar på bra tycker jag. Det känns inte svårt eller jobbigt att gå till gymmet man vet liksom att det är skönt både under och efter träningen. Jag behöver det verkligen också för jag mår så mycket bättre psykiskt när jag rör på mig.
Nu får det nog bli lite plugg innan pojkarna bus kommer hem, har bara legat och latat mig i soffan nu. Inte bra, upp och hoppa!
Det känns extra skönt med helg den här veckan trots att vi inte ens varit i skolan men det är väl all stress och press inför tentan som har släppt nu.
Hoppas ni får en skön helg! Ska ni hitta på nåt kul? :)

Bjuder på lite bilder, ena är hur köksbordet såg ut under tentan och den andra är bild på finaste Liam! <3


Matblogg?

Jag kanske skulle starta en matblogg har jag gått och funderat på några dagar. Det är ett stort intresse och lite av en hobby, jag finner ro och ett inre lugn när jag lagar mat och bakar.
Ikväll prövade jag nåt nytt med inspiration ifrån Emma som är lchf-fantast nämligen brocclimos! :) Jag hade fiskgratäng kvar så jag tänkte att det skulle passa till. Det blev faktiskt mycket godare än jag trodde det skulle bli så de kommer göras flera gånger! Blandade i en liten klick smör och lite crème fraîche och salt och peppar, supergott!

Här ser ni resultatet!


Lycka och oro på samma gång

Jag önskar att motivationen till att plugga var mycket större än den är. Ibland undrar jag om det ligger något bakom, har jag valt fel utbildning, vill jag inte jobba med det här? Många tankar sätts igång och jag vet inte vad jag ska tro.. Ibland skulle jag hellre vilja ha ett jobb och slippa allt jäkla pluggande och all ångest för att man inte pluggat lika mycket som man borde. Bara gå till jobbet, komma hem från jobbet och sen vara fri att göra vad man vill!
Det är så mycket annat som händer nu i min familjs liv och jag känner att jag gärna skulle vilja vara hos dom istället just nu. Varenda gång jag börjar läsa så flyger tankarna iväg på ett helt annat håll.
Det var i alla fall riktigt skönt med dagens gympass, när man kan släppa allt annat och fokusera på träningen. Det gick även bättre idag än igår vilket känns väldigt bra! Körde hårdare också så blev de lite joggning dock bara i 2 min men då hade jag kört 45 min powerwalk innan dess och så kom jag på att jag hade haft mycket högre tempo sist jag försökte jogga, inte så konstigt då att jag knappt orkade! Men idag gick det bättre som sagt.
Blev även väldigt glatt överraskad när jag vägde mig när jag kom hem. Hade magsjuka för två veckor sen då gick jag ner 5 kg på 2 dagar för jag tillhör dom som blir jättedåliga vid magsjuka så när jag vägde mig idag visade det sig att jag bara gått upp 2 kg av de 5 och det känns väldigt bra då man brukar gå upp alla på en gång när man börjar äta normalt igen. Jag klara mig väldigt bra utan de 3 kilona och vill inte ha tillbaka dem utan bli av med mycket mycket mer!
Nu blir det att sätta näsan i böckerna igen, Björn ska åka till jobbet om en stund så det blir ännu en ensam och tråkig kväll men som sagt det måste ändå pluggas så.. Gaah vill bara att morgondagen ska vara över!
Hoppas ni får en bra eftermiddag/kväll allihopa!


Nedräkningen har börjat..

Om ett dygn sitter vi där vid datorn och har fått våra tentafrågor.. Jag börjar bli så nervös, tankspridd och pirrig! Jag har inte läst i genom all kurslitteratur och det gör mig så orolig! Kommer jag klara tentan ändå? Jag hatar det här! Denna väntan och ovisshet! Jag klarade första tentan och då hade jag ju knappt öppnat en enda bok! Men man ska inte förlita sig på bara för att det gick den gången.

Nä nu ska jag äta frukost och PLUGGA och lite senare blir det ett träningspass!
Vad ska ni göra idag? :)


Nöjd!

Är väldigt nöjd med dagens träningspass, körde 50 min powerwalk på bandet och så maskiner på det. Jag prövade att jogga häromdan, gick inte så bra orkade bara 2 minuter.. Men jag är för tung helt enkelt och det är det jag ska jobba på förstås! Fast jag joggade nu i nov och då gick det i 7 minuter.. Jaja har nog tappat en del men nu är det bara på det igen!
Jag funderar på att börja med shakes, som en rivstart och kick liksom så man blir peppad på att fortsätta för jag tycker det är svårt med maten..
Nu ska jag fortsätta se på "Raw Comedy Club"
Hoppas ni har en bra kväll! :)


Måndag

Har precis hängt upp sista tvätten nu. Vad skönt det är att börja tvätta på morgonen så man är av med det sen tidigt på förmiddagen!
Nu blir det plugg en stund och sen ska jag dra till gymmet för nu ska det gå den här gången! Hällde ut typ en hel flaska läsk som blev över från helgen förut, ville bara få bort allt skit! Fast jag drack ingen läsk alls denna helgen då borde inte va svårt att sluta helt när man ändå kan motstå när det står framför näsan!

Lär inte bli så mycket mer än träning och plugg idag.. bara att kämpa på till tentan är över!
Vad har ni för planer denna dag?


Dagens middag - improviserad fiskgratäng

Detta blev min middag idag, fiskgratäng lite improviserad.


Det närmar sig..

Återigen söndag.. Helgerna försvinner alltid med ett ryck!
Helgen har varit rätt lugn eftersom Björn haft jobbhelg. I fredags var vi en sväng på stan, tog en fika och så köpte jag ett träningsset som det var bra pris på på Kappahl. Kom äntligen igång med träningen igen den här veckan! Måste bara se till att gymbesöken blir fler varje veckan än det blev den här.
Annars har det blivit plugg och ett biobesök igår, Wallander den var bra men seg!
Idag har blivit en promenad, lite plugg och matlagning precis som jag vill göra den! Improvisera från början till slut med ingredienser som låter gott tillsammans. Fick bli fisk när inte Björn va hemma, inte hans favorit!

Hemtentan närmar sig med stora steg och jag börjar bli riktigt nervös. Känns som jag inte har koll på någonting alls! Men det är bara att kämpa på med böckerna och göra sitt bästa.
Hoppas ni alla har haft en bra helg!


RSS 2.0