Så kan det gå!!!

 

Här ser ni den näst intill nyrenoverade övervåningen som Tobias är hjärnan bakom.
Det som är gjort är:
* Nytt tak 
* Nytapetserade väggar, fondväggar på väggen i trappen och på väggen över spaljén och resten av väggarna är det en begie enkel tapet på.
* Trappen är vitmålad likaså spaljén.
* Nya trappsteg av ek, innan var det samma gröna matta som det var på golvet även på trappstegen.
* Ny golvmatta med mörk ek (det är det enda som vi tagit hjälp av att göra, lägga in nya mattan)

Vet att bilderna blev fult placerade men dom inte ville som jag vill så what the hell :D

Grymt snyggt tycker i alla fall jag att det blev! Hela familjen utom jag själv är involverad, inte riktigt min grej det där.. ;)
Nu vet ni hur det kan gå när familjen Ekström renoverar sitt hus! 
Frågan är bara vad vi ska göra av det här utrymmet nu för det har vi själva ingen aning om... Jag föreslog att dom kunde bygga en minibar men nej det var ingen annan som var på.. så vi får väl se vad det blir av det. :) 

Helgen har för det mesta ägnats till plugg för min del men det är inget är bitter över, känns bara bra att det blir gjort!
Nu ska jag försöka få tummen ur och renbädda min säng och se en film kanske. :)
Ha en fortsatt skön helg allesummen!
Over and out// Frida

 


Fest i Linköping

 
Här är bilder från en grym partykväll/natt i Linköping 18/9.
Josefine, Josefine och jag, ja båda heter Josefine. Den långhåriga Josefine är min kusin :)

Raska steg..

Med raska steg har vi gått en bit in på hösten och veckorna springer iväg även om det känns som att tiden går rätt långsamt ibland. Det är väldigt mycket i skolan nu, ännu mer än förut men kämpar man och ligger i så kommer det nog att gå. Hela helgen kommer ägnas åt att plugga. Redovisning i Svenska på tisdag, Historiaprov och Svenskaprov på torsdag... plus alla sidor i matten jag måste räkna ifatt. Pust! Men det ska gå det måste gå! Om 3 månader är det över redan och när det är det vill jag vara nöjd med min instats och det ska jag se till att jag kommer vara!
Imorn är det fredag igen.. blir som sagt att plugga hemma.
Förra helgen i Linköping var grym! Det var väldigt länge sen jag hade så roligt!
Blev hämtad på tågstationen i Rimforsa, vi drog in till Linköping på en gång. Gick på stan till eftermiddagen, hittade ett par snygga "festskor" vilket var välbehövligt men inga inköp av kläder väldigt bra gjort för att vara mig..
Köpte hårfärg eftersom Jossan var villig att färga det åt mig. Vi drog till övernattningslägenheten som ligger ca 5 min från stan helt perfekt! Där sattes kaffet på direkt eftersom Frida kaffetanten hade grym huvudvärk på grund av noll koffeinkick på hela dan. Sen sattes färgningen igång och efter det gjorde vi oss i ordning och satte igång förfesten. Hade väldigt trevligt tillsammans, drack, skrattade, pratade och skrattade..
Vid halv elva tiden drog vi till Pitchers en pub och tog en drink efter det drog vi vidare till Platens som verkligen var ett grymt ställe! Vilket drag och packat med folk! Jag har nog inte dansat så mycket någon gång innan i mitt liv. Det kan ju berott på sällskapet man dansade med också.. ;)
Vet ni hur grymt det är att vara singel och dessutom att trivas med det? Känns som jag alltid vill vara singel..
Som sagt vi stannade där hela kvällen tills det var stängningsdags vid 3 tiden, drog en runda runt där allt folk var sen drog vi in på Buger King och käkade. Gick en sväng till och sen drog vi hem... Fulla, glada och nöjda med kvällen.
Vilken grym helg! På söndagen så tog vi en runda på stan gick och fikade och lite så. Sen drog vi tillbaka till Rimforsa där min morbror och hans fru bjöd på middag innan det var dags att åka hem.
Kändes tomt att åka hem.. Ville inte åka hem. Jag trivdes väldigt bra i Linköping och det lockar väldigt mycket till att bli min studentstad... Har även kollat lite på jobb där nu. Jag vill härifrån så fort som möjligt men jag ska absolut bli klar med Komvux först innan jag drar! Men sugen det blir man!
Nu känns sängen väldigt lockande för min del. Jag ska försöka bli bättre på att blogga mer en gång i veckan men det är svårt när man har allt annat också.
Tänkte bjuda er på lite bilder ifrån förra helgen!
Over and out// Frida


Jag äger!

Fick tillbaka provet idag. Rätt så asnöjd med mitt resultat.. jag bara måste skryta lite, fick VG och var 3 poäng ifrån MVG rätt så skapligt bra resultat för att ha läst på allting en enda gång riktigt ordentligt. Ja lite stolt är man ju faktiskt speciellt när jag tänker tillbaka på mina reslutat i historia på gymnasiet... Jag tror det börjar växa fram något slags självförtroende hos Frida Ekström. Önskar det kunde kännas lika bra i matten också.. Får verkligen kämpa för att förstå och läraren är mer en sån för elever som har lätt för sig och alla andra förstår utom jag verkar det som.. Men jag hoppas det blir bättre och att man klarar sig i genom proven i alla fall. Mamma & pappa försöker hjälpa mig så gott dom kan och det känns så himla bra!
Som sagt är det mycket att göra nu överhuvudtaget, många inlämningsuppgifter och så men bara bearbetar sig i genom det ska det nog gå förhoppningsvis.
Imorn är det fredag och vanligtvis så brukar jag sitta hemma och plugga då eftersom jag inte har några lektioner men imorn ska jag dit en stund på morgonen och jobba lite med Matilda som jag gör grupparbete i svenskan med. Vid kl.10 så ska jag klippa mig det ska bli så skönt och få ordning på håret.. det står åt alla håll och går inte göra någonting med för att det börjar bli så pass slitet. Problemet är att jag inte alls vet hur jag vill ha det.. är grymt sugen på att spara ut det en bit nu men alla som känner mig vet att jag aldrig kan hålla mig och klipper det kort i slutändan ändå. Linas senaste kommentar när jag sa det var: Frida... sådär har du sagt i hela ditt liv och du lyckas aldrig ändå! Hahaha snacka om att känna mig både utan och innantill! Jag är sugen på att klippa till någon frisyr också men jag vet inte alls hur den skulle se ut.. tänker på förra hösten när jag klippte mig brutalt kort och färgade mig väldigt mörkt.. Något sådant funderar jag dock inte på igen.. Vi får väl se hur det blir helt enkelt!
På tal om utseende.. Jag har gått ner ännu 1 ½ kg nu och andra sidan vet jag inte om mammas våg stämmer helt riktigt men jag tycker det känns som att det går neråt och det känns bra! Jag har blivit rätt så duktig med sötsuget, åt godis i helgen med annars har jag inte ätit något och kvällsfikat har blivit mycket bättre det blir knäckebröd till kaffet istället för glass och kakor och allt annat gaffs.. Blir jag sugen så äter mörk chocklad. Fuskade nu ikväll och åt glass med persikor men man måste ju få fuska ibland eller hur? Huvudsaken är att man håller det på en måttlig nivå och rör på sig! Skulle behöva komma igång och träna riktigt ordentligt bara, det blir mest raska promenader nu.
Nu känns det som att det är dags för sängen snart! Åå det är fredag imorn, känns underbart! Den här helgen blir det inget pluggande (även om det skulle behövas egentligen) för det blir en tripp till Linköping, tycker jag är värd det. På lördag förmiddag drar jag och kommer hem på söndagkväll. Det känns som det kommer bli grymt kul och dessutom gå ut i Linköping!
Så om jag inte skriver något mer inlägg innan dess så önskar jag er en riktigt trevlig helg för det kan ni hoppa upp och sätta er på att jag ska ha!
Over and out// Frida

Första!

Åå så skönt att den här dagen är över! Första provet på Komvux är gjort, historia - medeltiden. Det kändes verkligen inget bra idag innan provet, kände mig jättenervös det kändes som jag inte pluggat tillräckligt och läst på fel saker. Fick även hem historiaboken igår så det var ju i grevens tid.. Läste i genom kapitlet på 13 s. en gång och 37 st Instuderingsfrågor en gång och alla anteckningar en gång.. Jag lovar jag hade hjärtklappning innan vi fick provet, sista lektionen idag. Vi fick provet och jag började skriva och skriva och skriva! Jag satt kvar näst sist och det kändes rätt så bra, jag skrev och försökte svara på allt men det kändes i alla fall bra när jag lämnade in provet. Såå skönt! Jag kan inte vara så dum i huvudet som jag själv tror när jag fått in så mycket i huvudet utan att knappt anstränga mig.. 
Men det är ändå mycket att göra.. Idag hade vi genomgång hela mattelektionen alltså i 1 timme & 50 min... snacka om att man var trött i huvudet efteråt. Vi brukar ha genomgång en del av lektionen och få räkna själva den andra, idag fick vi ju inte ens sitta och räkna någonting på lektionen så då fick vi alla 6.s i läxa istället för 2-3 som man burkar ha kvar efter lektionen.. Tufft! Satt och räknade i 2 timmar när jag kom hem från skolan i eftermiddags så en liten bit kom jag men långt ifrån klar.. ska försöka bli klar med alla sidor tills på torsdag. Blir lite irriterad för det finns faktiskt dom som läser fel ämnen än matte liksom.. Har en uppgift i Religion som vi ska börja med imorn på lektionen och uppenbarligen ska den bli klar då också.. I Svenskan har vi ett grupparbete om Renässansen med olika inriktingar som vi började med idag som vi i princip ska vara färdiga med efter torsdagens lektion och ha muntlig redovisning nästa vecka.. Men man får väl bearbeta sig i genom allt. I helgen tänker jag inte plugga nånting alls i alla fall för helgen ska spenderas med brudar i Linköping och det ser jag verkligen fram emot! Imorn har jag bara Religionletkion, börjar vid kl 13:00 så jag tänkte jag skulle åka ner med Tobias vid 10 tiden och sitta och plugga på biblioteket innan.
Ja ni ser ju själva... haha plugg plugg och plugg i huvudet är det bara! Men det är rätt skönt och skriva av sig om det med faktiskt man får lite perspektiv på allting då.
Nu blir det sängen snart!
Ha de bra allihopa!
Over and out// Frida

Helg?

Dagarna fortsätter med plugg och åter plugg. Har inte känts som någon mening med att blogga när det är det enda man ägnar sig åt, har ju siså där 3 läsare högst med så att.. sådär jätteinspirerad är man ju inte till att blogga heller.
Men som sagt är jag inte i skolan så sitter jag hemma och pluggar och det är det mesta dagarna ägnas åt. Det är tufft nu och det känns inte som om jag kommer klara någon kurs alls just nu men det kanske är för att jag känner mig stressad hela tiden och det känns som en enda stor gröt i huvudet på en. Men jag tror att det kommer bli bättre för att det tar faktiskt ett tag innan man kommer in det igen, det är trots allt 4 år sen man pluggade sist. Jag ångrar mig inte alls att jag har börjat plugga för det känns skönt att ha tagit tag i det här nu. Samtidigt känner jag att det är en utmaning för mig och det är precis vad jag behöver just nu, bevisa för mig själv att jag minsann kan klara det här om jag ligger och kämpar! Jag märker hur riktigt jäkla dåligt mitt självförtroende och självkänsla har blivit sen.. sen du lämnade mig. Inte för att det någonsin har varit på topp för min del men det känns att något hände med en själv. Och snälla ni tro nu inte att jag sitter och ältar det fortfarande för det är det sista jag gör, säger bara att man märker att det tär på en men man lär sig otroligt mycket om sig själv och andra, vilka vänner som finns kvar och vilka som inte finns, hur man ska bära sig åt att börja leva ett eget liv vid 21- års ålder när man haft någon annan i sitt liv sedan man var 16. Det är verkligen att börja om från början, lära känna sig själv på nytt och vem man egentligen är, vad man ska göra nu, vad vill jag göra med mitt liv nu när ingenting blev som man tänkt? Man skapar sitt egna liv och en egen framtid. Jag njuter av att vara själv, man har bara sig själv att utgå ifrån, även om jag självklart tycker att det är underbart att vara kär i någon och ha någon vid sin sida men för tillfället känner jag att jag inte är upplagd för det där.. inte än. Kommit över dig har gjort det är inte alls det det handlar om. Känner mig nästan glad för att jag har gått i genom allt det här, får man säga så? Man växer verkligen som människa. Varför ska jag ha någon för att ha någon liksom? Då är det lika bra att vara själv. Jag är lite resverad för det där.. det där med kärleken. Tror jag har blivit väldigt kräsen och jag tänker inte släppa in vem som helst i mitt liv. Jag till och med börjar tvivla på om jag någonsin kommer att flytta ihop med en kille igen om man nu hittar någon, jag vill aldrig ha en ring som pryder mitt vänstra ringfinger igen. Vad är meningen med det? Varför måste man ha en ring på fingret för att bevisa sin kärlek till någon? Det är hur många som helst som klarar sig utan det där dravlet.. Och barn? Känslan inför det har också förändrats drastiskt. För ca ett år sedan var det något som jag verkligen längtade efter. Men det kanske känns annorlunda nu på grund av att allt det där känns så långt borta nu?


Den här helgen börjar gå mot sitt slut även den och som dom flesta dagar har dom inneburit plugg dom också, så när det är helg vet jag knappt inte längre. Imorn, söndag ska vi ha lite kalas för mamma som fyllde år förra veckan det ska i alla fall bli trevligt. På kvällen blir det "premiär" för Frida Ekström som ska börja i kyrkokören i Kristdala. Känns lite pirrigt, är nog lite ringrostig nu har inte sjungit på nästan 5 år nu men vi får väl se hur det går..
Veckan som kommer blir en tung vecka, i alla fall i början. Har prov i historia - medeltiden på tisdag hoppas verkligen det kommer gå bra har knappt ens börjat plugga på det än.. och min historiabok har jag inte hunnit få än så det känns lite sådär.. men man får väl försöka sitt bästa i alla fall. Har bara en lektion på måndag så har mer än halva den dagen att läsa på, har rätt mycket plugg i svenskan just nu också och så matten.. har kommit in på ett svårt kapitel nu och jag kämpar och står i för att försöka förstå mig på det men förhoppningsvis så fixar man det. Det ska bli så skönt när den kommande skolveckan är över och den ska avslutas riktigt najs! Nämnligen i Linköping hos Jossan då det blir shopping och utgång, då kan vi snacka ALL IN gott folk!
Men nu börjar ögonlocken bli tunga och ni (som nu lyckas hitta hit) har fått ett riktigt långt inlägg!
God natt på er och ha en trevlig söndag!
Over and out as always - //Frida

Förändring

Dagarna springer iväg om möjligt ännu fortare nu känns det som.. Det har nu gått en vecka sen jag skrev sist och sakta men säkert börjar man komma in i pluggandet. Det var en intensiv vecka, komma in i allt och hitta tillbaka till sin studieteknik. Första dagarna kände jag bara "Vad fasen har gett mig in på? Det här klarar jag aldrig" Men man måste ge det lite tid och vänja sig vid allting. Nu efter några dagar känns det bättre och om några veckor när man riktigt kommit in i det tror jag att jag till och med kommer tycka att det är roligt. Man måste vara positiv och kämpa för då kommer man långt, jag vill tro att det är så i alla fall. Har nästan suttit och pluggat hela helgen för jag vill inte komma efter i någonting. Håller man ett bra tempo nu så slipper man stressa med en massa till jul sen. Jag tror att det kommer gå bra.
Annars händer det inte så mycket alls, det känns som om man är sin lilla bubbla full med tankar enbart på skolan just nu... Men det är väl så man får ha det ett tag nu. Känner att jag saknar mina kompisar något oerhört och av nån konstig urdålig ursäkt som inte ens finns så träffas man alltmer sällan och det känns så tråkigt. Dom senaste dagarna, speciellt i helgen har jag saknat min lägenhet och mitt liv jag hade när jag bodde själv i Emmaboda. Ingen la sig, man gjorde vad man ville när man ville. Man behövde inte någon som skjutsade runt på en hela tiden för då klarade man sig själv och den känslan betyder så oerhört mycket för mig. Jag verkligen hatar att vara beroende av andra människor. Jag längtar tills den dagen jag flyttar till något eget igen och hoppas att det inte dröjer allt för länge till dess.

Igår var Tobias och jag på bio i Oskarshamn, vi såg Toy Story 3 den var riktigt bra faktiskt. Är så glad för jag har just dig till storebror Tobias, du betyder obeskrivligt mycket för mig.
På måndagarna har jag bara en lektion så jag börjar vid 10:30 och slutar vid 12:30 men idag hade vi lektion i 30 min för läraren var tvungen att åka iväg. Men det var skönt att komma hem så tidigt, våran granne så bor i byn nedanför oss läser också Psykologi så jag får åke med henne hem. Så när jag kom hem vid halv 12 började jag plugga och sen gick jag ut en sväng och plockade upp äpplena som ramlat av, gick in och pluggade lite till och sen gick jag på en promenad på en timme det var verkligen så skönt! Har sammanlagt gått ner 15 kg nu, känner mig stolt samtidigt som jag inte fattar det egentligen. Men jag ska försöka skärpa till mig så som jag var när jag bodde själv för då skulle det hända ännu mer och det vill ajg verkligen! Har verkligen skärpt till mig med allt sött och fikabröd dom senaste dagarna och ska försöka fortsätta så.
Nu har ni hört lite ifrån mig i alla fall, nu ska jag fortsätta med pluggandet lite till och sen titta på tv resten av kvällen.
Imorn är det heldag i skolan.
Over and out// Fridis

RSS 2.0