Heltid..

Då var första skoldagen över. Det kändes skönt med en mjukstart första dagen. Vi samlades alltså alliopa i Konsertsalen på Oscarsgymnasiet. Oj vad folk vi var! Jag själv hade nog inte riktigt förstått att vi skulle vara så många som vi var. Vi fick lite allmän information om Komvux och sedan ropade olika lärare upp oss och den lärare som ropade upp ens namn följde man med (ganska logiskt) till ett klassrum där vi fick ytterligare information och våra scheman. Från början var det tänkt att jag skulle läsa på heltid alltså 4 ämnen men vid antagningsbeskedet fick jag reda på att Engelska och Social omsorg som jag också sökt in till krockade med Matten båda två så då skulle jag alltså läsa 2 ämnen och halvtid. Men i lördagskväll kom jag på att studiebidraget måste bli en helt annan summa då om jag ens skulle få något bidrag alls..
Så när genomgången var klar så gick jag till Studievägledaren och frågade ifall det inte fanns några kurser som inte krockade med mina andra ämnen och som det fanns platser kvar på. Så nu ska jag alltså läsa: Religion B, Svenska B, Historia A, Matte A och Psykologi A då jag kommit upp i heltidsstudier och det känns bra! Men jag är orolig för hur jag kommer klara alla kurserna.. Det är tunga ämnen allihopa.. men jag ska försöka mitt bästa och hoppas på det bästa så får man väl se. Psykologi har jag läst idag, det är mina enda lektioner på måndagar. Kändes lite konstigt att bara gå och skriva in sig på kursen hos Studievägledaren och sen bara gå bort till klassrummet och hoppa på kursen men roligt också. Känns som en liten flummig kurs men det kanske blir bättre när man kommer in i det?
Beställde boken vi ska ha i Psykologin nu också.. 350 kr tyckte jag var skitdyrt men det är väl så böckerna kostar. Det finns en stor anslagstavla med folk som säljer sina böcker i våran korridor men eftersom läraren hade bytt bok till kursen så var det inte lönt att kolla där eftersom det då inte är samma bok, lite synd man kunde ju fått den för halva priset där i så fall men men man kan inte få allt.
Nu ska jag renskriva mina anteckningar från lektionen idag och sen blir det nog en slapp kväll, gå en promenad skulle jag behöva, sen ikväll blir det Fångarna på fortet och Time out och sängen efter det så man orkar med en heldag i skolan imorn!
Over and out// Frida

Student inte arbetslös!

Imorn börjar jag skolan. Det känns verkligen ofattbart på något konstigt vis. Men det ska bli skönt att komma igång och jag hoppas att det kommer gå bra. Det börjar pirra inombords nu och värre kommer det bli om jag känner mig själv rätt. Men det ska bli roligt att träffa nya människor och få börja ta tag i det här som bara legat och hängt över en sen man tog studenten i princip. För er som inte har hängt med riktigt så jag ska alltså läsa upp mina betyg till förhoppningsvis Godkänd i Matte A och Historia A. Matte har jag alltid haft svårt för hela min skolgång, det liksom låser sig för mig. När jag inte kan eller förstår uppgifterna så tappar jag allt. Jag har ingen tro på mig själv för fem öre när det gäller att räkna. Det var det min mattelärare på Högstadiet kom på att problemet ligger nog mest där att jag inte tror på mig själv och hela tiden utgår ifrån att jag inte förstår och inte kan. Det är det jag måste komma över på något sätt. Men jag går inför det med en positiv attityd sen får man se hur det går. Historian klarade jag inte delvis på grund av vår urusla lärare och att det var Inviduellt val alltså inte tvång för oss att läsa och det var vid samma tidpunkt jag träffade mitt ex.. Jag sket fullständigt i skolan vissa perioder när jag träffat honom och speciellt det ämnet för att dom lektionerna "låg på fel tider". Fredagseftermiddagarna när alla andra slutade vid 2 skulle vi ha historialektion till halv 4, glöm det var allt man tänkte och så blev betyget därefter, jag var lat helt enkelt! Men samtidigt tyckte jag det var svårt när jag ibland fick ett ryck och ansträngde mig till att plugga, det enda vi gjorde på lektionerna var att sitta och lyssna på när hon berättade och skrev anteckningar som vi skulle läsa på till proven det är inte riktigt min grej att bara ha det lärosättet. Men jag hoppas det går bättre nu, när man både är mognare och inte har någonting som distarerar en... :P Jag tänker bara fokusera på skolan nu och inget annat. Jag vill lyckas den här gången och samtidigt ha kul och träffa nya kompisar!

Idag har det varit en lugn dag, varit ute och samlat ihop äpplen igen och hjälpt Tobias med att städa upp lite i trädgården. Packat min skolväska, det lät som en lite unge som går till skolan första gången men ändå, tycker om att veta att jag har allt jag ska ha med mig kvällen innan så man slipper stressa med det på morgonen.
Imorn kl. 9:30 är det samling i Konsertsalen på Oscarsgymnasiet för alla Komvuxstuderande, några lektioner vet jag inte om vi har för det står på schemat att vi inte har några förrens på tisdag men det får man se imorn.
Önskar er allihopa som börjar skolan imorn Lycka till och ni ska se att det kommer gå alldeles utmärkt för oss alla!
Ni som jobbar får ha det så trevligt på jobbet helt enkelt! Imorn blir Frida Ekström student igen efter 4 år! Usch är det 4 år sen man hade skolstart sist?? Känner mig gammal nu..
Over and out// Frida, student inte arbetslös


Börjar bli pirrig

Känns som jag skriver alltmer sällan.. har tappat lusten lite. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om ens.
Igår var vi i alla fall i Oskarshman en sväng hela famlijen, mamma och Tobias hade läkartid och efter det så gick vi och fikade och sen blev det en sväng på stan innan vi åkte hem. Köpte nya pudersvampar, rakhyvlar och ett långt linne med nitar på på Lindex. Är rätt stolt över mig själv.. att jag inte shoppade ännu mer på lönedagen och dessutom hade jag kvar 1000 kr av förra lönen och med tanke på att jag endast tjänat ca 3000 i juni så var det rätt bra gjort tyckte jag. Jag brukar alltid göra slut på pengarna tills jag får nya men inte den här gången. :)
Självklart hörde du av dig och ville ses igår när jag skulle till stan.. Den här gången var det jag som var off och var tveksam till att ses och det märktes hur snopen du blev, åå den känslan alltså haha.. It feelt soo goood! Som vanligt fick Frida kortslutning i hjärnan och hörde av sig när hon gick på stan men fick till svar att jag kunde komma om en halvtimme men då skulle vi typ åka hem igen så jag dizzade dig. Det kändes så skönt! Tog bort dig från vänlistan på FB nyss.. Kollade in din logg och såg alla raggningsförsök på allt och alla du håller på med och tröttnade. Kände bara hur patetisk du verkligen är. Du är ändå bara ute efter en enda sak och visst det kanske jag också är i nuläget men jag håller inte på så som du gör och raggar på allt som har ben och bor i Oskarshamn och såna killar har jag inte alls mycket för. Tro inte nu att det här är nåt tecken på någon sorts avundsjuka från min sida för det är tvärtom. Jag vill inte ha dig, inte alls. Fortsätt du ragga på alla fjortisar du vill ha i säng så fortsätter jag med mitt liv.

Idag har vi varit på marknad i Hultsfred, den var mycket mindre än vad den brukar vara och nästan inget var på den plats det brukar vara på så man kände sig lite smått förvirrad och konstig. Men det gick och gå och kolla ändå såklart. Köpte stumpor och marknadskarameller det var det jag kände som jag ville ha. Annars var det som marknad är mest.. mycket krimskrams. Resten av den här lördagen har varit lugn.. Somnade en stund efter att vi kommit hem och sov i 2 timmar.. Gick ut en sväng mellan regnskurarna och gick en promenad. Känns att det är höst i luften nu. Resten av kvällen har tillbringats vid tv:n. Kollade på Bröllopsfotografen sett den en gång förut men den är rätt bra.
Nu väntar sängen känns det som i ögonen. Imorn är det redan söndag och på måndag börjar jag skolan.. Börjar bli pirrig och nervös redan nu. Usch! Vill inte vara nervös ju! Hoppas att det kommer gå bra bara.
God natt på er allesammans!
Over and out// Frida

Norrköping

Dagarna passerar otäckt fort nu känns det som.. Det är redan nästan en vecka sedan jag jobbade sista dagen och sedan Åsa och jag drog till Norrköping. Vistelsen där var riktigt trevlig och rolig! Vi kom upp rätt sent på fredagskvällen eftersom jag fick jobba över och vi blev försenade hem från våran lilla utflykt med pensionärerna. Men när vi väl hade fått guidiening till campingen av Åsas otroligt snälla kompis B-A som tog hand om oss hela helgen så drog vi in till stan där det var fullt ös på Stadsfesten, eftersom vi kom rätt sent så hade vi missat en hel del men vi såg i alla fall lite av SM-fyrverkrierna och ett jättebra band Rydell & Quick som spelade på gamla torget, rikigt mäktigt! Efter det var gick vi en sväng på stan men eftersom jag hade jobbat hela dagen var jag jättetrött så B-A skjutsade oss tillbaka till campingen och vi stupade i säng. På lördagen blev vi hämtade av privata taxin ;) och så gjorde vi oss i ordning hos B-A och väntade på att det skulle sluta regna så vi kunde ge oss ut det var verkligen som himlen hade öppnat sig.. När det äntligen slutat så åkte vi till B-A,s föräldrar och blev bjuda på mat, vilka generösa människor! När vi ätit så gick vi ner på stan, kollade in markanden gick och fikade på ett mysigt fik. Efter det så kollade vi in Amy Diamond och sen drog vi lite på stan igen och framåt kvällen kollade vi in fyrverkerierna igen och så träffade vi på B-A,s kompisar och drog till utestället Trädgården dit alla i hela Norrköping drog kändes det som.. Där satt vi och hade trevligt resten av kvällen och natten. Dom stängde redan vid ett och vi kände inte riktigt för att dra "hem" än så vi kollade in läget på stan men tröttnade efter stund och blev skjutsade till campingen för att krypa i säng. Söndagen blev lugn, vi tillbringade den mesta tiden hos B-A och blev bjudna på mat hos hans föräldrar återigen innan hemfärd. Det var i stort sett helgen i Nörrköping.. orkar inte skriva allt men ni fick en liten bild av helgen i alla fall. Hade väldigt roligt och trivdes väldigt bra i Norrköping...

Det är redan torsdag och den lediga veckan innan skolan sätter igång börjar gå mot sitt slut. Jag börjar bli lite pirrig inför skolstarten men hoppas att det kommer att gå bra. Anmälde mig till Högskoleprovet häromdagen också men självklart funkar inte min bankdosa så kunde inte betala avgiften men jag ska fixa det, ska till stan på fredag så får ta det då.
Här hemma börjar det likna nåt på övervåningen nu, tapeterna sitter uppe och Tobias och pappa har kämpat med dom nya trappstegen hela veckan alla är till sågade nu, dom ska oljas och sen limmas fast efter det är det bara den nya golvmattan som ska sättas sen är det färdigt. Vi har inte kommit på vad vi ska göra med själva utrymmet än men det kommer nog.
Nu ska jag sova så jag orkar fortsätta med projektet att kratta upp alla äpplen som farit av träden och ge till korna så det blir färdigt imorn, idag har det regnat så mycket så har det knappt gått att vara ute men imorn hoppas vi på bättre väder.
God natt.
Over and out// Frida


Sommaren är kort

Slutet är nära nu. Har bara 2 dagar kvar att jobba nu sen är det slut. Jag förstår inte riktigt om man får fortsätta hoppa in och jobba sen eller inte, en del säger att man måste ha eller pågår utbildning och andra säger att det beror på hur många timmar man har jobbat i sommar men jag får ta och ringa Bemanningstjänsten så får man väl se.
Nu har jag städat mitt rum, packat och tagit en dusch. Börjar jobba vid 13:30-21:00 idag och imorn jobbar jag 07:00-17:00 sista dagen alltså. När jag slutat jobba så kommer Åsa och hämtar mig, då drar vi till Norrköping och ska vara där i helgen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på.. Vet att vi ska bo en camping, träffa Åsas kompis som bor där och sen ska vi väl ut också. Det blir nog roligt! Nu ska jag fika lite och sen ta det lugnt tills plikten kallar.
Ha en bra helg allesammans!
Over and out// Frida

Bilder shopping & fest




Bilder på det senaste shoppingen.Köpte även den svarta klänningen som jag hade på mig när vi gick ut. Den gula klänningen köpte jag för 30 kr på H&M det kan man kalla reafynd! Nedanför är det lite festbilder på Lina och mig! :) 

Uppdatering

Då har man jobbat sin sista helg och endast 4 dagar kvar att jobba den här sommaren. Jag förstår inte riktigt vart sommaren tog vägen den har gått så otroligt fort! När jag började jobba så kändes 8 veckor hur långt som helst men nu återstår alltså bara 4 dagar kvar så har dom veckorna gått. När jag jobbat klart så är jag ledig en vecka och sen börjar jag skolan, det känns ännu konstigare tror inte det går in huvudet riktigt att jag ska börja plugga om några veckor.
 
Förra veckan var jag alltså hos Lina & Ricke från onsdag till torsdag. På onsdan när jag kom så mötte Lina mig vid bussen och så gick vi hem till dom och tog en fika. Efter det tog vi bussen in till stan och jag gick lös rätt bra. Hittade en del, kommer bilder för er som vill se. När vi (jag) hade shoppat färdigt tog vi bussen tillbaka och beställde pizza, öppnade första cidern och kollade på tv. Sen visade Lina mig några hus som dom hade varit/ ska kolla på när hon hade berättat den roliga nyheten att dom börjat kolla! Så glad för deras skull! Efter det började vi göra oss i ordning inför kvällen. När vi var färdiga satt vi och drack innan vi tog bussen intill stan. Vi hade bestämt att vi skulle träffa Linas kompis Krain och hennes kille. Satt och snackade med dom en stund på Olearys sen drog vi vidare till Vallen. Frågade vakterna om det var bra drag när vi gick in men det var det inte sa dom men dom trodde det skulle bli det då när vi kom haha, härligt med såna vakter mer av den sorten tack! Men dom hade rätt, det var inte speciellt bra drag alls och dåligt med folk på dansgolvet både ute och inne. Lina vet jag har svårt för att dansa överhuvudtaget och värre blir det när det knappt är nåt folk på det. Vi satt mest och snackade, dansade ett tag men inte så länge. Tröttnade så vi gick och köpte mat innan vi tog taxi hem och stupade i säng innan 3 någon gång. Men så kul vi hade! När vi vaknade på torsdagen åt vi frukost och gjorde oss i ordning för att sen gå till Skälby och fika med Linas kompis Nina. Enya, Linas hund fick självklart följa med också, satt i gräset och pratade och fikade, det var jättemysigt och riktigt skönt väder! Sen framåt eftermiddagen gick vi tillbaka till Lina och såg en film innan jag skulle åka hem.
När jag var framme i Kristdala så gick jag på Musik i Sommarkväll, en grupp som heter Four Real sjöng och spelade. Verkligen grymma allihopa! Annars har dagarna ägnats åt jobb.
Usch vilket jobbigt inlägg det här blev känns det som..
Men nu har jag i alla fall "uppdaterat" er ordentligt.
Resten av kvällen blir lugn, jobb imorn igen 13:30-21:00.
Over and out// Frida


Sovdags!

Ska alldeles strax krypa ner i sängen. Upp tidigt och börja jobba vid 07:00, jobbar till 16:00 och sen blir det hem och fixa sig i ordning, på kvällen ska vi på Teater i Höckhult som spelas i en loge jättemysigt! Det ska bli roligt. Hade jättekul i Onsdags med Lina! Men jag skriver mer om det kanske imorn. Nu kallar dejten med kudden på mig.
Ha en bra lördag allihopa!
Over and out// Frida

Shopping & utgång

Insåg något ikväll när jag jobbade som jag varken tänkt eller kännt förut. Jag kommer sakna jobbet otroligt mycket. Förhoppningsvis kommer jag fortsätta att hoppa in och jobba där framöver också. Men jag känner mig väldigt förvirrad, ibland trivs jag så bra så jag skulle vilja utbilda mig inom vården och andra dagar känns det som att det verkligen inte är min grej alls. Antar att det känns så för att det är ett jobb som är väldigt från dag till dag, ibland går allt jättebra, vissa dagar är och känns det väldigt tufft. Fast så är det väl med alla jobb egentligen. Väldigt förvirrande men det är skönt att veta vad man ska göra närmast i höst i alla fall.

Nu är jag ledig onsdag och torsdag. Imorn på morgonen drar jag till Kalmar. Blir shoppning på dagen och utgång på kvällen tillsammans med min äldsta vän Lina, kan inte bli mycket bättre! Känner mig glad och upprymd för att det äntligen händer någonting!
Tänker mindre och mindre. Känns väldigt skönt, det är liksom ingen mening med att ödsla mer tankar och tårar på det nu.
Nu blir det sängen!
Ha det bra allihopa!
Over and out// Frida


Tänkte inte på de...

Varit i Oskarshamn en sväng med mamma & pappa idag. Glömde klantigt nog min lönecheck hemma så kunde inte sätta in pengarna på kontot, alltså ingen märkvärdig shopping. Mamma var snäll och la ut pengar åt mig för det jag var i behov av på Apoteket så det var det blev för mig idag. Men jag har ju beställt lite kläder nu förut också. :)
På onsdag ska jag dra till Kalmar till Lina & Ricke. Det ska bli väldigt roligt. Blir utgång med Lina på kvällen, som jag längtat! Sugen nu, har inte varit ute sen i maj... Illa! Men nu blir det av i alla fall med bästaste Lina!
Hoppas på lite shopping på dagen med, det skulle vara kul med något nytt på sig! Känner mig verkligen så glad, behöver verkligen det här, komma ut och bara ha kul! 
 
Fick papper från Bemanningen idag, det stod att man får fortsätta som timvikarie i höst om man vill det. Ska nog prata lite med chefen om det, jag kommer ju bara gå i skolan 2 dagar/ vecka. Det skulle vara jättebra och ha ett jobb att hoppa in och jobba lite när man kan, pengar behövs alltid. Då kanske man kan fixa det där Körkorte medt någon gång som bara hänger över en hela tiden om man tjänar lite pengar med, skulle verkligen vara super!
Känner mig gladare idag. Allt kommer ordna sig, det är lite jobbigt att inte veta när men jag lever inte i någon katastrof så jag ska nog klara mig. Det ordnar sig väl någon gång förhoppningsvis.
Måste verkligen söka hjälp för blödningarna, dom tär så otroligt mycket på en. Det är inte konstigt att man är så trött som man är när man förlorar så pass mycket blod! Hoppas verkligen det bättrar sig tills jag ska till Lina!
Imorn blir det jobb 15:00-20:00, sen ledig ons & tors och sen jobb hela helgen. Sista helgen, känns verkligen konstigt!
God natt allesammans!
Over and out Frida

Where should I begin?

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Helgen har varit väldigt händelselös samtidigt som väldigt mycket har hänt. Eller hänt och hänt, jag vet inte hur jag ska säga det riktigt..
Ni har väl förmodligen förstått att det finns någon jag tycker om vid det här laget. Men det är väldigt mycket saker runt omkring och som spelar in och gör att det är helt fel tidpunkt för oss. Vad det är för saker behåller jag för mig själv.
Alltså har vi, eller rättare sagt du kommit fram till att tidpunkten är helt emot oss och det verkar verkligen som att det inte är meningen att vi ska hända och det gör fruktansvärt ont!
Du sa "Du måste gå vidare, jag är ändå inget att ha, du kommer hitta någon annan mycket bättre än mig. Jag vill ha dig men jag kan inte be om att du ska vänta på mig för jag vet inte hur långt tid det kommer ta för mig med allt."
Det kändes som något dog inom mig, tårarna bara sprutade ut även om jag nästan varit förberedd på det här. Saken är den att jag kommer ha så svårt för att släppa dig, jag har känslor för dig, kär är jag absolut inte men jag känner nåt där. Jag vet att det är sjukt efter så kort tid, det är som att de gör extra ont just för den skull att jag känner nåt så snabbt det känns liksom lite som att "vi var meningen" när man känner nåt så snabbt för någon. 
Jag är så trött på att precis snudda vid hoppet och när man har börjat hoppas så händer det igen att det bara rycks bort från en så står man bara där och känner sig knäckt igen..
Ärligt talat tycker jag det räcker nu, det finns dom som har det så mycket värre än mig det vet jag men det räcker väl med skit nu ett tag framöver?
Tänker på det Jossan sa förut när vi snackade " En del får allt serverat på silverfat och bara glider i genom livet sen finns det andra som får kämpa för att nå någonstans, såna är vi du och jag Frida."
Det hjälper att höra såna grejer just då.
Det gör såå ont att det slutade såhär mellan oss och jag kan inte förstå meningen med att vi träffades alls när det ändå slutade såhär?
Men det här kanske leder till något annat istället? Vet inte om jag tror på det alls men man vet ju aldrig..
Tänker på andra personer, speciellt en tjej som varit med om väldigt mycket och mycket utav är det skit men ändå så har hon det väldigt bra nu, hon har kämpat! Fått jobb i en stad hon drömt länge om att flytta till, har en fin pojkvän och det som hon har varit med om förut kanske har lett henne fram till det hon har idag?
Det är väl just det att vi inte vet vad som kommer hända med våra liv varken imorgon eller om 10 år.
Jag vill ha hoppet kvar, jag vill ha tron på att allt kommer ordna sig även för mig men ibland är det så svårt, speciellt när det händer skit med jämna mellan rum när man fått lite av hoppet tillbaka..

Helgen är över och ärligt talat känns det skönt, har bara känts som en enda stor depphelg. Varit väldigt trött. 
Har haft väldigt stora och jobbiga blödningar som vanligt, har förlorat otroligt mycket blod.. Mamma tycker jag borde söka hjälp för det nu. Är väldigt tacksam för att jag varit ledig i alla fall så man har kunnat vara hemma, vet inte hur jag skulle klarat av att jobba om jag skulle gjort det.
Ledig imorgon med, mamma och jag ska ta en tripp till Oskarshamn och handla lite. Fick min lön i fredags, äntligen! Blev inte så mycket den här månaden men alltid nåt i alla fall! Beställde lite kläder ifrån h&m igår, en del kommer den här veckan det andra fick jag vänta på ändå tills i Oktober men men det går det med.
Hoppas ni haft en bra helg!
Over and out// Frida


Varför?

Sitter och frågar mig själv varför. Varför jag bryr mig, varför jag tänker på dig, varför jag vill vara nära dig. VARFÖR? Jag känner dig inte ens så väl och efter alla gånger som vi skulle ha setts och det inte blivit så.
Huvudet är proppfullt med tankar. Orkar inte ens med dom längre. Vet inte vad jag ska göra. Vill bara slippa dom.

Jobbar och jobbar känns det som. Händer inte så mycket mer tyvärr. Skulle så gärna haft pengar och dragit till Jossan och kört All In hela helgen! Det skulle piggat upp mig, fått mig glad. Så glad som jag var i måndags när Jossan var här var länge sen jag kände mig. Att ens liv är så styrt av pengar är ju hemskt. Ännu en ledig helg och bara sitta hemma och glo, tror jag går under snart. Vill inte sitta här.
Jobba 07:00-16:00 imorn fredag sen ledig lör-mån.
Allt känns bara tråkigt, inget roligt händer. När man tror att det kanske gör det så hoppas man inte längre på något ändå för man vet att det ändras.
Vill flytta, vill bort. Skapa ett nytt liv någon helt annanstans.
Nu är grillen tänd så jag ska gå och se om någon extra hand behövs.

Trevlig helg då.
// Frida

Wisit

Helgens jobbpass är nu avklarade och det känns skönt, en helg kvar att jobba nu. Imorn och på tisdag är jag ledig det ska bli riktigt skönt. Imorn kommer Jossan och hälsar på mig, det ser jag verkligen fram emot! Vi har inte setts sen jul nu, shit vad länge sen! Vi får se vad vi hittar på för skoj. Hoppas att det blir bra väder!
Har inte så mycket mer att skriva och ingen direkt ork till det just nu heller.
Det blir sängen alldeles strax känns det som.
Over and out// Frida

RSS 2.0